Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Opt sfaturi de la Sfântul Ioan Paul al II-lea pentru un creștin

 
Opt sfaturi de la Sfântul Ioan Paul al II-lea pentru un creștin
  • 20 Oct 2020
  • 2487

Dacă vrei să fii mai aproape de Dumnezeu, urmează sfaturile Sfântului.

Cu toate că inimile noastre sunt făcute pentru rugăciune, este o adevărată artă care necesită multă practică și răbdare. Vestea bună este că Sfinții Părinți au trecut prin asta înaintea noastră și au învățat cum să se roage în mijlocul unor grele încercări. Înțelepciunea lor spirituală este neprețuită și ne poate ajuta în propria noastră călătorie, dăruindu-ne încurajarea în lupta zilnică a rugăciunii. Sf. Ioan Paul al II-lea a fost un maestru al rugăciunii. El se ruga ore întregi în fiecare zi mijlocind pentru întreaga lume și apropiindu-se tot mai tare de Dumnezeu. Asta a fost ceea ce l-a susținut de tânăr în timpul ocupației naziste din Polonia.

El a scris mult despre rugăciune, deseori oferind sfaturi tinerilor. Iată cele opt sfaturi care vin în sprijinul depășirii dificultăților din timpul rugăciunii și oferă speranță sufletului tentat să abandoneze rugăciunea:

  1. Amintește-ți că nu ești niciodată singur, Cristos este cu tine în această călătorie zi de zi pentru întreaga viață. El te-a chemat și te-a ales să trăiești în libertatea copiilor lui Dumnezeu. Întoarce-te spre el în rugăciune și în dragoste. Roagă-l să-ți dăruiască curajul și puterea să trăiești în această libertate mereu.
  2. Rozarul este rugăciunea mea preferată. O rugăciune minunată! Minunată în simplitatea și profunzimea ei. În această rugăciune noi repetăm de multe ori cuvintele pe care Fecioara Maria le-a auzit de la Arhanghel, și de la Elisabeta.
  3. Rugăciunea, dialogul intim cu acela care te cheamă să-i fi discipol, trebuie să fie primordială. Fii generos în viața ta activă... dar și adânc cufundat în taina contemplării lui Dumnezeu. Fă ca Euharistia să fie inima zilei tale.
  4. Rugăciunea alăturată sacrificiului constituie cea mai puterincă forță din istoria umană.
  5. Dacă întradevăr îți dorești să-l urmezi pe Fiul lui Dumnezeu, dacă dorești ca iubirea pentru el să crească și să dureze, atunci trebuie să rămâi fidel rugăciunii. Acesta este cheia vitalității vieții în Cristos. Fără rugăciune, credința și dragostea vor muri. Dacă ești constant în rugăciune și în Litughia Duminicală, dragostea pentru Isus va crește. Atfel, inima ta va cunoaște o adâncă pace și bucurie, ceva ce întreaga lume nu ți-ar putea oferi.
  6. Cum se ruga însuși Isus?...noi știm că rugăciunile sale erau marcate de spiritul bucuriei și al laudei.
  7. Când este dificil...să te rogi, cel mai important lucru este să nu te oprești în a te ruga, în a depune efort. În aceste timpuri, te poti întoarce către Biblie și către Sfânta Litughie din biserică. Meditează asupra vieții și învață din Evanghelii. Reflectă asupra înțelepciunii și sfaturilor oferite de apostoli și mesajelor interesante ale profeților. Încearcă să-ți faci propriile rugăciuni din Psalmi.
  8. Când te rogi trebuie să realizezi că rugăciunea nu este doar atunci când îi ceri lui Dumnezeu ceva anume, ci ar trebui caracterizată de recunoștință și laudă, prin adorație și ascultare, cerându-I iertare. Dacă urmezi sfaturile lui Isus și te rogi constant, vei învăța să te rogi bine. Dumnezeu însuși te va învăța!

 

 

 

Traducere: Orian Gabriela



Sursa:it.aleteia.org