Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În epoca coronavirusului, creștinilor nu le lipsește imaginația

 
În epoca coronavirusului, creștinilor nu le lipsește imaginația
  • 24 Mar 2020
  • 4168

Grupuri WhatsApp, fraternități telefonice ... În fața coronavirusului, catolicii concurează în imaginație pentru a-și trăi în continuare credința.

Față în față cu pandemia de coronavirus, creștinii sunt nevoiți să se adapteze. Dacă celebrările litugice sunt suspendate până la o notificare ulterioară, diecezele din Italia și Franța oferă credincioșilor numeroase mijloace care să le permită să-și continue viața de credință (transmisiunea slujbelor în direct, acte de comuniune spirituală, rugăciune etc.). Iar catolicilor nu le lipsește imaginația și creativitatea pentru a se bucura de un nou impuls spiritual!

 

1.     Recitarea Rozariului

Locuiți în mediul rural, unde nu riști să te întâlnești cu cineva, doriți să vă consolidați viața de rugăciune în această perioadă de pandemie? O plimbare în curte cu rozariul în mână este o bună alternativă! Conceptul este simplu: „să fii afară și să te rogi în timpul mersului, pentru că astfel nu există riscul de a transmite altceva decât speranța și credința”, a precizat un utilizator pe Twitter.

2.     Grupurile WhatsApp

Unii catolici aleg să se roage împreună prin grupuri WhatsApp, făcând întâlniri de rugăciune, cum ar fi grupurile de rozarii ale mamelor, după cum mărturisește un cuplu care locuiește la Milano, pentru revista France Catholique.

3.     Fraternitatea telefonică

În dieceza de Beauvais, un grup mic de enoriași din Crépy-en-Valois, care obișnuiau să viziteze persoanele în vârstă dintr-o casă de vârstnici din apropiere, au înființat o fraternitate telefonică, organizțând o listă a persoanelor care trebuie îngrijite. Nereușind să-i viziteze, îi sună în mod regulat pentru a fi mereu în contact cu ei.

4.     O binecuvântare cu microfonul și un mini-car

În Italia, un preot din Bibione, o stațiune litorală din Veneto, nu a ezitat să cutreiere străzile orașului pe un mic vehicul utilitar cu o statuie a Fecioarei și să-i binecuvânteze la microfon pe locuitorii care nu reușeau să-i mulțumească. 

5.     Sfântul Sacrament pentru protejarea populației

Săptămâna trecută, mai mulți preoți și-au binecuvântat țara cu Sfânta Taină. În Liban, un preot maronit a zburat peste țară într-un avion. El a binecuvântat în mod deosebit orașul Beirut. În Italia, un preot a zburat peste întreaga țară cu o statuie mare a Fecioarei Maria. O practică care se răspândește în toată țara.

6.     Spovedanie din mașină

Un preot american a avut ideea de a spovedi credincioșii din mașină (drive-confession). Pentru a păstra integritatea fizică a celor care doresc să primească sacramentul iertării, acesta le asigură o permanență cu program fix într-o parcare. Persoanele care primesc sacramentul iertării (spovedaniei) rămânân în vehiculul lor și își mărturisesc în fața preotului păcatele.

                7. Liturghie cu fotografiile credincioșilor

Părintele Guiseppe Corbari, un preot din parohia Robbiano din nordul Italiei, a găsit o modalitate de a celebra Liturghia împreună cu enoriașii săi, fără să încalce legea. Cu o zi înainte de liturghia duminicală, le-a trimis un mesaj pe rețelele de socializare, cerându-le să-i trimită fotografii cu ei.

 

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan - Ștefan Dumitraș/ACC